Praktijk Rivivere biedt therapie voor volwassenen in Heerenveen, Friesland. Naast gesprekken worden technieken ingezet vanuit het ervaren én doen. Dit kan zowel middels dramatherapie, schematherapie, lichaamsgerichte therapie en EMDR.
De sessies duren een uur en kunnen qua frequentie en duur worden afgestemd op jouw mogelijkheden en tempo.

Het individuele traject is geschikt voor klachten op het gebied van:
– (jeugd)trauma en onveilige hechting
– zelfbeeld en identiteit
– stress en burn-out 
– angst/fobie
– emoties
– somberheid
– onzekerheid
– (sociale) geremdheid
– assertiviteit
– rouw
– zingeving

Dramatherapie

Dramatherapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van dramatische middelen zoals rollenspel, improvisatie, expressie, beweging, gedichten, muziek en verhalen.

Lichaamsgerichte therapie

Het lichaam draagt veel wijsheid in zich en kan jou veel vertellen. Door de inzet van lichaamsgerichte oefeningen leer je opnieuw afstemmen op de signalen die je lichaam geeft en daar handen en voeten aan geven.

Voorbeelden:
– ontspanningsoefeningen
– bodyscans
inzet van de polyvagaal theorie
– boksen
– oefeningen met grenzen
– spanningsreducerende oefeningen
– opstellingen
– geleide fantasieën
– focussen
– spelvormen

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige psychische stoornissen, zoals een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkomende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig veranderen dat je je beter gaat voelen, beter voor jezelf kunt zorgen en beter voor jezelf op kunt komen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar veranderen ook je gedachten en gevoelens.

Bron: www.schematherapie.nl

Creatieve werkvormen

Als onderdeel van de behandeling kunnen creatieve werkvormen worden ingezet om te werken aan jouw proces. Hierbij kun je denken aan het werken met klei, schilderen, mindmappen, symbolen, collage’s maken, enz.

EMDR

Wanneer nodig, kan Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, ingezet worden bij enkelvoudig trauma als onderdeel van de behandeling.


Werkwijze
Voorafgaande aan de behandeling voeren we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en is er ruimte voor jouw verhaal. Ook krijg je meer informatie over de werkwijze. Tegelijkertijd kun je ervaren of er voldoende klik is om een samenwerking te starten.
Na het intakegesprek stellen we samen een behandelplan op waarin jouw persoonlijke doelen beschreven staan. Tijdens de sessies gaan we hier vervolgens mee aan de slag en evalueren we iedere drie maanden de doelen en stellen waar nodig de koers bij.

Tarieven en vergoedingen
De kosten zijn €80,- per individuele sessie van een uur. Meer informatie over tarieven en vergoedingen is hier te vinden.

werkvormen Praktijk Rivivere vaktherapie dramatherapie lichaamsgerichte therapie emdr heerenveen friesland traumatherapie trauma noord nederland

Praktijk Rivivere – therapie voor volwassenen in Heerenveen – Friesland