Mijn naam is Ingrid van der Weide (1983) en ik ben therapeut bij Praktijk Rivivere in Heerenveen. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de opleiding creatieve therapie (vaktherapie) aan de Stenden Hogeschool. Sindsdien ben ik werkzaam in de GGZ en heb ik ervaring opgedaan in het behandelen van verschillende doelgroepen en problematieken. Daarnaast ben ik geschoold om mijn eigen levenservaring op een professionele wijze binnen de therapie in te zetten.

Eigen achtergrond en specialisatie

Vanuit mijn eigen achtergrond met trauma, heb ik de kracht ervaren van hoe een lichaamsgerichte- en non-verbale behandeling kan bijdragen aan herstel. Daar waar misschien geen woorden (mogen) zijn, zijn er beelden en associaties. Ook kan trauma niet los worden gezien van het lichaam. In het lichaam zit de onveiligheid, de sensaties en vanuit het zenuwstelsel de vlucht-, vecht- en bevriesreacties om te overleven. Door het lichaam bij de behandeling te betrekken kun je leren om je weer veilig te voelen bij jezelf, maar ook bij anderen.

Werkervaring

Zorgcentrum Wittelte
In 2010 ben ik als vaktherapeut begonnen bij Zorgcentrum Wittelte, een zorginstelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek. Hier behandelde ik zowel kinderen als volwassenen voor trauma, persoonlijkheidsproblematiek, depressie, psychose en hechtingsproblematiek. Ook gaf ik enkele groepsbehandelingen, waaronder sociale vaardigheidstraining en beeldende therapie.

Human Concern
In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar Human Concern. Dit is een visie gedreven GGZ instelling die zich specifiek richt op de behandeling van volwassenen met een eetstoornis. Alle behandelaren werken vanuit ervaringsprofessionaliteit. Wat betekent dat ze naast ervaringsdeskundigheid ook vakkennis inzetten.
Hier ben ik nog steeds werkzaam als behandelaar.

Bijscholing en ontwikkeling

Ik vind het belangrijk om mijzelf te ontwikkelen. Daarom volg ik met regelmaat supervisie en bijscholingen. Zo heb ik de 4 daagse cursus EMDR gevolgd bij Take Off Support en de training tot Ervaringsprofessional/HC therapeut bij de academy van Human Concern.
Momenteel zit ik in het opleidingstraject tot pessotherapeut – Lichaamsgerichte psychotherapie volgens Pesso Boyden.
Daarnaast ben ik in januari begonnen met de cursus schematherapie (basis + vervolg), welke ik eind april hoop af te ronden.
In april start ik met de jaartraining trauma en gehechtheid (lichaamsgerichte traumatherapie)

Kwaliteit

Ik ben aangesloten bij de Nederlande Vereniging voor Dramatherapie, de Federatie Vaktherapeutische Beroepen, het NIBIG met een wkggz-registratie en de NFG. Ook sta ik ingeschreven bij het Register Vaktherapie en voldoe ik aan de kwaliteitscriteria van de beroepsgroep.
Ik ben in bezit van BHV/EHBO.


Praktijk Rivivere logo dramatherapie vaktherapie kinderen volwassenen trauma hechting ptss cptss heerenveen friesland leeuwarden

Ingrid van der Weide, therapeut bij Praktijk Rivivere in Heerenveen – Friesland